Over mij

Mijn naam is Andrea van Maanen. Ik heb een passie voor mensen en paarden. De kracht die uitgaat van paarden en het gevoel dat ze mij geven zorgt ervoor dat ik na een drukke werkweek weer nieuwe energie kan opdoen. Ik startte Paardenbloemcoaching in maart 2018 vanuit de wens de persoonlijke ontwikkeling van mensen te stimuleren door reflectie en het ervaren met de paarden. Een paard is expert in het lezen van lichaamstaal en gevoelig voor het gedrag en de innerlijke belevingswereld van de ander. Wanneer je in contact bent met de paarden, reageren zij vaak direct op wat zich voordoet op dat moment, waardoor denkprocessen en veranderingen in gang worden gezet.  Je krijgt dan als het ware een spiegel voorgehouden.

Mijn coaching is gericht op het vinden van eigen oplossingen. De paarden waar ik mee werk kunnen helpen je eigen kracht (weer) te voelen en aan te boren waardoor je je talenten en kwaliteiten weer leert aanspreken. Tijdens de coaching maak ik onder andere gebruik van reflectietechnieken, motiverende gespreksvoering en Voice dialogue om tot de kern te komen.

Ieder mens is uniek en ik geloof in de kracht en potentie van ieder mens om zijn eigen levenspad te bepalen, zijn talenten te benutten, los te laten wat niet meer past en te durven zijn en laten zien wie je bent. Vind je het op dit moment moeilijk om op jouw manier te leven en heb je hier hulp bij nodig dan bied ik coaching en begeleiding aan met behulp van paarden. Afhankelijk van jouw wensen kan dit ook zonder paarden, bijvoorbeeld aan tafel of tijdens een wandeling.