“het brengen van je totale aandacht in
het huidige moment en dit elk moment opnieuw doen”

Bij onplezierige gedachten of gevoelens hebben we vaak de neiging om deze te onderdrukken, te vermijden of te veroordelen. Op deze manier proberen we controle te krijgen over negatieve gedachten of gevoelens, maar dit heeft helaas vaak een averechts effect.

Mindfulness leert je om een meer accepterende houding aan te nemen ten aanzien van je gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties. Al die negatieve gedachten zijn maar een verhaal. Als je dat beseft en accepteert kan je je verhaal stoppen. Zo kan er ruimte ontstaan om op een andere, effectievere manier “mindful” om te gaan met je problemen of klachten.

Paardenbloemcoaching biedt meerdaagse workshops aan waarin gebruik gemaakt wordt van aandachtsgerichte oefeningen met en zonder paarden waardoor je leert te aanvaarden wat er nu is. Ook leer je vaardigheden te ontwikkelen die kunnen leiden tot vermindering van vermoeidheid, stress, angst en pijn.  In de workshops worden ook oefeningen toegepast uit meditatie, yoga, ademhalingstechnieken.