Aanbod

Paardenbloemcoaching biedt individuele coaching en teamcoaching aan behulp van paarden.Wil je om persoonlijke redenen liever niet gecoacht worden met paarden dan biedt paardenbloemcoaching ook individuele coaching en begeleiding zonder paarden of indien gewenst wandelcoaching.

De methodiek is gebaseerd op ervaringsgericht leren waarbij de directe feedback die het paard geeft zonder woorden voelbaar is. Dit kan met name voor mensen die op rationele wijze alles proberen te verklaren en begrijpen een fijne methode zijn; zij kunnen nu vooral vóélen wat een situatie met hen doet. Tijdens de sessie wordt de coachee gestimuleerd over zichzelf en anderen na te denken en eigen oplossingen te vinden.

De coachsessies vinden plaats in de buitenlucht of binnenbak op de grond, naast het paard. Tijdens de coaching loopt het paard (meestal) los in een afgezet gebied, de coachee wordt gevraagd een activiteit in aanwezigheid van of met het paard uit te voeren. Als coach zal ik vanaf de zijlijn observeren  en achteraf met de coachee reflecteren over wat er heeft plaatsgevonden tijdens de activiteit.

Individuele coaching

Individuele coaching en begeleiding met paarden kan onder andere ingezet worden bij:

  • burn-out klachten,
  • rouw & verlies,
  • vitaliteitsvragen (balans in werk privé),

Individuele coachsessies zijn los in te zetten wanneer je aan een concrete vraag wilt werken of wilt kennismaken met coaching met behulp van paarden. Wanneer de wens bestaat om dieper naar onderliggende thema’s te kijken kan ik een traject aanbieden.

Teamcoaching

Teamcoaching met paarden kan heel breed ingezet worden als onderdeel van een gezellig bedrijfsuitje of met als specifiek doel een team beter te laten functioneren. Door middel van een activiteit met de paarden kan een team leren hoe zij effectief kunnen samenwerken en communiceren. Ieder  teamlid wordt gestimuleerd over zijn eigen rol in dit proces na te denken en hierover met de andere teamleden in gesprek te gaan, meningen te uiten, feedback te geven en keuzes en afspraken te maken voor de toekomst.

Voor teamcoaching kan ik de beste locatie voor jullie team zoeken binnen mijn netwerk.